Hemelvaartvakantie

Schlierschied (Deutschland) – Het was weer zover: een groep Hollanders hebben de streek rondom Schlierschied in de Hunsr├╝ck onveilig gemaakt.

Het viel de verslaggever op dat het aandeel zeer jonge deelnemers deze keer bovengemiddeld was. Dit wordt door de meeste dorpsbewoners als zeer verontrustend geinterpreteerd. Voor iedereen die om de een of andere reden de groep buitenlanders gemist heeft wordt hieronder een compositietekening getoond.


Heulen met de Hollanders

Er is echter een deel van de bevolking die de aanwas toejuicht. Met name de plaatselijk middenstand hoopt dat op termijn de omzet in de lokale supermarkten zal toenemen (dit zijn ras-optimisten: de Hollanders hebben de gewoonte om met wagenladingen boodschappen van de Aldi en de Lidl aan te komen zetten – red.). Ook zijn er plannen om lege schuren om te bouwen tot appartementen.

Integratie

De Hollanders gaan zich steeds meer gedragen alsof ze zich thuis voelen. Het lijkt er ook totaal niet op dat ze plan zijn om zich aan te passen aan de lokale cultuur. Uit betrouwbare bron is vernomen dat ze volgend jaar (natuurlijk) weer terugkomen, maar dat ze zelfs hun nationale feestdag in Deutschland gaan vieren. Een Koninginnedag compleet met aubade, rommelmarkt, spelletjes, een lampionnenoptocht en Oranjebitter. Een duidelijk voorbeeld van slechte integratie…

Bron: Der Schlierschieter Algemeine Zeitung