Microsoft TechEd 2007 – Barcelona

De Ramblas, Barcelona, Spanje
Van maandag 5 tot vrijdag 9 november ben ik samen met 2 collega’s in Barcelona voor een conferentie van Microsoft (TechEd 2007).

Hier is het goed. Zonnig, lekkere temperatuur (21 graden). Gisteren in het oude Barcelona geweest. Erg mooi: romeinse stadsmuur en aquaduct, hele grote gebouwen (paleizen etc). Op de Ramblas geweest (zie foto). Het is heel laat nog heel druk. Gisteren was het extra druk vanwege de Champions League wedstrijd van Barcelona tegen Glascow Rangers. Lekker gegeten in een oud gezellig restaurantje met de naam Mi Buritto y Yo (mijn ezel en ik). Vooraf een salade met tonijn (groter dan de maaltijdsalade van de Mac), daarna tong (met een beetje groente, maar meer niet) en Crema Catalana (Creme Brule). Erg lekker. Heen met de bus, maar met de taxi terug want het was te ver lopen voor Paul, die heeft ondertussen blaren op z’n voeten van het vele lopen ’s avonds.

Eergisterenavond buiten op het terras Tapas gegeten (wel even wennen trouwens: sommige restaurants gaan pas om half 9 ’s avonds open). Op de terugweg gingen we door een park. Blijkt dat de ingang die we namen de enige was die op dat tijdstip nog open was. Wel een mooi park trouwens. Mooie fonteinen, beelden, een dierentuin, het parlement van Catalonie. We hebben het hele park gezien want in plaats van de route inkorten moesten we het park verlaten door de poort waar we het park ingekomen waren.