Loop je ook altijd achter de feiten aan?

Je begint de dag vol enthousiasme. Je bent enthousiast over een nieuw stuk creatief werk en je handen jeuken om je ideeën om te zetten in daden. Nadat je je computer hebt opgestart zie je de bekende stroom van e-mails. En je ziet de lijst in je Postvak IN, begraven, die je gisteren allemaal niet beantwoord kon krijgen. Je scant de lijst, en je ziet twee mails die dringend je aandacht nodig hebben. Je klikt op ‘Antwoorden’ en je typt een antwoord op een van de mails… 20 minuten later kom je tot jezelf en zie je dat het beantwoorden van de mail je heeft meegezogen in de e-mail-zone en ben je achter interessante links aangegaan die je hebt gekregen van vrienden, maar ook beantwoorden van mails over kwesties die geen prioriteit voor je hebben. Je minimaliseert Outlook en je gaat terug naar je project…

Na 15 minuten bent je echt aan genieten van je creatieve bui – wanneer de telefoon gaat. Iemand wil iets van jou. Heeft iets te maken met een bijeenkomst van vorige week. Je zoekt tussen de papieren op je bureau, op zoek naar je notities. Je kunt ze niet vinden. Plotseling schrik je verschrikkelijk als je tussen de papier een belangrijke brief vindt die je vergeten was. Je had enkele dagen geleden al moeten reageren.”Ik bel je terug, zodra ik het heb gevonden” vertel je de persoon aan de telefoon. Je legt de telefoon neer en pakt de brief – dit moet je onmiddellijk oplossen, maar je herinnert je ineens weer waarom je het had laten liggen – je moet er meerdere telefoontjes voor plegen en je moet op jacht naar documenten waarvan je niet zeker meer bent of je die wel hebt bewaard.

Ondertussen heb je nog maar een half uur voor de eerste vergadering en je hebt beloofd die persoon ook nog terug te bellen. Je ontwerp kijkt verwijtend naar je. En Outlook maakt alweer geluid, duidelijk makend dat er weer nieuwe mails zijn om te beantwoorden. Het enthousiasme waar je de dag mee begon is helemaal weg. Je creatieve werk lijkt een verre droom.

Komt dit bekend voor? Je bent niet de enige! Mark McGuinness heeft er zelfs een boek over geschreven. Hij geeft je tips en ideeen hoe je de dag effectief doorkomt en zelfs tijd over houdt voor leuke dingen!

Zie hier: http://wishful.fileburst.com/creativetime.pdf (engels)