Windhoos boven Tholen


Ik had me wat anders voorgesteld van de zomer. Nadat we vorig jaar (rond de tijd dat Wessel geboren werd) een paar weken bloedheet weer hebben gehad in juli is het dit jaar een beetje anders. En de klimaatdoemdenkers maar denken dat de menselijke CO2 uitstoot er de oorzaak van is. Volgens mij is dit een schromelijke overschatting van de invloed die we als mensen denken te hebben op wat er op deze wereld gebeurt. En dan ook nog eens denken dat we er wat aan zouden kunnen veranderen! (Dit betekent niet dat we niet op een verantwoorde manier met de natuur om moeten gaan trouwens…)


Maar hoe dan ook, Tholen was gisteren getuige van een fascinerend natuurverschijnsel: een windhoos. Vooral in de Julianastraat was er veel overlast.


Bron: NOS Journaal, BN De Stem
Internetbode.nl

Nu in Trouw, de Verdieping: Eerland.net

Op zaterdag 07-07-’07 verscheen op de site van het dagblad Trouw (Trouw, deVerdieping| dossiers – internet / Leesbaar bloggen) een artikel over Leesbaar bloggen waarin Eerland.net ter sprake komt:

… Het is dan ook niet gek dat blogs er in alle kleuren en maten zijn: van dagboekverhalen over de laatste familieruzies, liefdesperikelen of weekendjes weg met bijbehorende foto’s (Sta me toe u voor te stellen aan de familie Eerland: http://www.eerland.net/2006/12/familie.html) tot al dan niet collectieve professionele blogs (www.denieuwereporter.nl, een journalistiek onderonsje of www.livesinfocus.org, voormalig New York-times journalist Sandeep Junnarkar neemt u mee naar het leed van aidspatiënten in India en gevangenen in Amerika). …

Blijkbaar is het niet alleen familie die deze blog leest! Ik was verbaasd over het aantal bezoekers van mijn blog, maar nu is het duidelijk. Heel Trouw lezend Nederland wilde nader kennis maken met de familie Eerland!

bron: Trouw, de Verdieping

Het torentje van Pisa

Ken je het rijmpje van Bello en Eliza?

Ze kwamen bij een toren, Bello en Eliza
Die toren die stond helemaal zó, het torentje van Pisa
En daar is Bello blijven staan en daar heeft hij z´n plas gedaan
Eindelijk, hè hè

Tijdens de vakantie hebben we dit liedje van Annie M. G. Schmidt vaak gehoord…

Maar, dat torentje van Pisa wilde Floris nou ook wel eens een keer in het echt zien. Of ie echt zo scheef stond. En wat blijkt? Inderdaad! Erg scheef. Floris en z’n bofbeer hebben nog geprobeerd de boel weer recht te zetten…