Voor de thuisbankiers onder ons: Offline Rekening Overzicht 1.0

Tweakers.net : Jan Verhaag heeft afgelopen weekend versie 1.0 van Offline Rekening Overzicht op zijn site geplaatst. Deze nieuwe versie bevat een aantal nieuwe functies, en veel verbeteringen ten aanzien van het gebruiksgemak. Ook zijn er weer de nodige bugs uitgeroeid en is de site aangepast. Zo is er een uitgebreide verzameling screenshots en is de online help uitgebreid en voorzien van nieuwe items. Het programma is gratis voor thuisgebruik, maar donaties (waarvan 10% naar een goed doel gaat) worden op prijs gesteld.

Winter in Ambacht

De winter is bijna voorbij (hopen we allemaal). Op de valreep nog even een paar plaatjes van winterse taferelen. Uitzicht over het toekomstige recreatieterrein in Hendrik-Ido-Ambacht vanaf de Tjerk Hiddessingel. Nog een paar maandjes van het uitzicht op de A16 genieten…

Klik op de foto voor een uitvergroting
Panorama is gemaakt met behulp van PanoramaFactory
Voor meer panorama’s zie mijn panorama site

Floris op de slee, samen met Mark en Niels.

Definitief akkoord aanleg A4

BN/DeStem: Definitief akkoord aanleg A4

DEN BOSCH – De aanleg van de A4 tussen Bergen op Zoom en Dinteloord is definitief. Minister Karla Peijs van Verkeer en de Brabantse gedeputeerde Eric Janse de Jonge hebben hun afspraken gisteren officieel bevestigd. In het provinciehuis in Den Bosch ondertekenden beiden een convenant. Het belangrijkste punt is dat de weg in 2010 klaar is. Verder liggen de financiële risico’s van het project bij het Rijk, terwijl de planologische risico’s voor de provincie zijn. Bij dat laatste gaat het vooral om het wijzigen van bestemmingsplannen, het regelen van de natuurcompensatie en het verplaatsen van bedrijven.

Peijs beslist op korte termijn waar de weg precies komot te liggen. Provincie en Rijk gaan samen bekijken hoe het project het beste kan worden aanbesteed. Er zal nadrukkelijk worden gekeken naar publiek-private samenwerking. De aanbesteding van de omleiding Halsteren is gisteren al begonnen. Rijkswaterstaat verwacht dat de aanleg van dit deel van de A4 (zes kilometer lang) in het laatste kwartaal van dit jaar kwn worden gestart.

Het project gaat maximaal 218 miljoen euro kosten. Het Rijk betaalt hiervan 176 miljoen, de regio (gemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen en de provincies Zeeland en Brabant) 42 miljoen euro.”