Categorie archief: wordpress

Vorderingen aan het orgelmeubel

2014-02-14 19.13.21 

Van het orgelmeubel, de ombouw voor m’n Hauptwerkorgel, staat het skelet inmiddels. Voor meer info, zie mijn Logboek Hauptwerkorgel.

Verder lezen

Logboek Hauptwerkorgel

Klavierblok

Sinds een paar weken ben ik bezig met Hauptwerk. Het geluid is fantastisch! Daarom ben ik nu van plan een eigen orgel console te (laten) maken. Maar zonder te investeren in allerlei dure MIDI consoles. Van de bouw houd ik een logboek bij. Dit kun je hier op de site vinden.

Lees hier verder…

Bremmer Calmont

Tijdens het paasweekend 2009 zijn we met de vaste vriendengroep weer afgereisd voor een gezellig weekendje. Op zaterdagmiddag hebben we een stoere wandeling gemaakt tussen de wijngaarden over één van de steilste hellingen langs de Moezel, tussen Bremm en Eller, de Bremmer Calmont.

Het uitzicht op de Moezel, de kloosterruïne van Stuben en de bloesem was magnifiek! Over de helling is een klettersteig aangelegd.Ook deze keer kon ik het niet nalaten om een paar panorama foto’s te maken. Hieronder het uitzicht bij de start van de wandeling, aan het begin van de klettersteig, iets boven het dorpje Bremm.

Klik op de bovenstaande foto om een vergroting te bekijken.

Winter 2009

Hoezo opwarming van de aarde? Floris beleeft z’n strengste winter ooit… Het begon al in november met sneeuw:

En toen begon het in de kerstvakantie ook nog flink te vriezen. Als het in Friesland net zo hard had gevroren als in Zeeland, dan was er vast een Elfstedentocht verreden!

De eerste keer op de schaatsen in het donker. En verrassing: papa kwam aanzetten met een stoeltje. Wat moet je daar mee? Ja, precies…


Gelukkig begreep Floris het al snel. Zo’n stoeltje is echt fantastisch om te leren schaatsen.

Loop je ook altijd achter de feiten aan?

Je begint de dag vol enthousiasme. Je bent enthousiast over een nieuw stuk creatief werk en je handen jeuken om je ideeën om te zetten in daden. Nadat je je computer hebt opgestart zie je de bekende stroom van e-mails. En je ziet de lijst in je Postvak IN, begraven, die je gisteren allemaal niet beantwoord kon krijgen. Je scant de lijst, en je ziet twee mails die dringend je aandacht nodig hebben. Je klikt op ‘Antwoorden’ en je typt een antwoord op een van de mails… 20 minuten later kom je tot jezelf en zie je dat het beantwoorden van de mail je heeft meegezogen in de e-mail-zone en ben je achter interessante links aangegaan die je hebt gekregen van vrienden, maar ook beantwoorden van mails over kwesties die geen prioriteit voor je hebben. Je minimaliseert Outlook en je gaat terug naar je project…

Na 15 minuten bent je echt aan genieten van je creatieve bui – wanneer de telefoon gaat. Iemand wil iets van jou. Heeft iets te maken met een bijeenkomst van vorige week. Je zoekt tussen de papieren op je bureau, op zoek naar je notities. Je kunt ze niet vinden. Plotseling schrik je verschrikkelijk als je tussen de papier een belangrijke brief vindt die je vergeten was. Je had enkele dagen geleden al moeten reageren.”Ik bel je terug, zodra ik het heb gevonden” vertel je de persoon aan de telefoon. Je legt de telefoon neer en pakt de brief – dit moet je onmiddellijk oplossen, maar je herinnert je ineens weer waarom je het had laten liggen – je moet er meerdere telefoontjes voor plegen en je moet op jacht naar documenten waarvan je niet zeker meer bent of je die wel hebt bewaard.

Ondertussen heb je nog maar een half uur voor de eerste vergadering en je hebt beloofd die persoon ook nog terug te bellen. Je ontwerp kijkt verwijtend naar je. En Outlook maakt alweer geluid, duidelijk makend dat er weer nieuwe mails zijn om te beantwoorden. Het enthousiasme waar je de dag mee begon is helemaal weg. Je creatieve werk lijkt een verre droom.

Komt dit bekend voor? Je bent niet de enige! Mark McGuinness heeft er zelfs een boek over geschreven. Hij geeft je tips en ideeen hoe je de dag effectief doorkomt en zelfs tijd over houdt voor leuke dingen!

Zie hier: http://wishful.fileburst.com/creativetime.pdf (engels)

Annelies en Edwin nu helemaal getrouwd!Annelies en Edwin zijn op 21 november in “The Shelter” in Veenendaal getrouwd. Daarna hebben we gefeest in “De Veenderhoeve” in De Klomp. Het was erg gezellig. Als broers hebben we nog wat herinneringen opgehaald. En Edwin z’n geheugen is aardig op de proef gesteld. Maar zelfs de kleinste details van 25 jaar geleden wist hij zich nog te herinneren. Oppassen geblazen dus met wat je tegen hem zegt! Het kan jaaaaren later nog tegen je gebruikt worden… 😉

Een aantal andere foto’s van de bruiloft kun je hier vinden.

Vrijgezellenfeest Annelies & Edwin

Hier zijn de foto’s van het gecombineerde vrijgezellenfeest van Annelies en Edwin. We hebben een gezamenlijke italitaanse kook-clinic gedaan. Dit om Lies en Edwin de fijne kneepjes te leren van het koken (an sich) en het italiaans koken in het bijzonder. Zodat we de volgende keer als we op bezoek krijgen niet iets uit blik of een pakje zullen krijgen…. Een waarschuwing is wel op z’n plaats: voor het opwarmen van iets uit blik zijn ze al net zo lang bezig als tijdens de clinic voor de hele maaltijd.

Meer foto’s zijn te zien op het webalbum.

Geld verdienen

Door af en toe een mail te ontvangen en af en toe een onderzoekje te doen kun je aardig wat geld bij elkaar sprokkelen. Ik ben nu een paar jaar lid en heb ondertussen al zo’n 100 euro bij elkaar geklikt. Meld je ook aan door op onderstaande banner te klikken:

Microsoft TechEd 2007 – Barcelona

De Ramblas, Barcelona, Spanje
Van maandag 5 tot vrijdag 9 november ben ik samen met 2 collega’s in Barcelona voor een conferentie van Microsoft (TechEd 2007).

Hier is het goed. Zonnig, lekkere temperatuur (21 graden). Gisteren in het oude Barcelona geweest. Erg mooi: romeinse stadsmuur en aquaduct, hele grote gebouwen (paleizen etc). Op de Ramblas geweest (zie foto). Het is heel laat nog heel druk. Gisteren was het extra druk vanwege de Champions League wedstrijd van Barcelona tegen Glascow Rangers. Lekker gegeten in een oud gezellig restaurantje met de naam Mi Buritto y Yo (mijn ezel en ik). Vooraf een salade met tonijn (groter dan de maaltijdsalade van de Mac), daarna tong (met een beetje groente, maar meer niet) en Crema Catalana (Creme Brule). Erg lekker. Heen met de bus, maar met de taxi terug want het was te ver lopen voor Paul, die heeft ondertussen blaren op z’n voeten van het vele lopen ’s avonds.

Eergisterenavond buiten op het terras Tapas gegeten (wel even wennen trouwens: sommige restaurants gaan pas om half 9 ’s avonds open). Op de terugweg gingen we door een park. Blijkt dat de ingang die we namen de enige was die op dat tijdstip nog open was. Wel een mooi park trouwens. Mooie fonteinen, beelden, een dierentuin, het parlement van Catalonie. We hebben het hele park gezien want in plaats van de route inkorten moesten we het park verlaten door de poort waar we het park ingekomen waren.